Tennis Club Field is een gezellige tennisclub waar sportiviteit en gezelligheid

hoog in het vaandel gedragen worden

 

 

 

 

 

 

 

 

data

Winterlessen

aankondiging

Play Safe

 

corona 0

 

Het volledige Play Safe & Go reglement

 

 

Beste horeca-uitbater

 

Op woensdag 12 augustus stuurde gouverneur Cathy Berx de specifieke Antwerpse coronarichtlijnen bij op basis van de laatste evoluties. De bijsturingen gaan in vanaf vandaag en hebben een zeer grote impact op jou als horeca-ondernemer.

 

De provinciale regels vullen de richtlijnen van de Nationale Veiligheidsraad aan. De bijgestuurde provinciale richtlijnen moeten daarom samen gelezen worden met de nationale regels. We integreren beide in een overzicht. Met dit overzicht hopen we jou zo goed mogelijk te ondersteunen in deze moeilijke en uitdagende tijden.

 

We werken momenteel aan een affiche voor alle horeca-uitbaters met de actuele veiligheidsvoorschriften. Je bent verplicht deze uit te hangen. Als we deze affiche ter beschikking hebben, sturen we jullie een mail met de digitale versie en informatie waar je op een later tijdstip gedrukte exemplaren kan ophalen.

 

ü  Horeca sluit om 1 uur (bijgestuurde maatregel provincie Antwerpen)

Alle horecazaken – cafés en restaurants – sluiten de deuren om 1 uur. Horecabezoekers zorgen ervoor dat ze vóór 1.30 uur thuis zijn.

 

ü  Avondklok wordt nachtklok (bijgestuurde maatregel provincie Antwerpen)

Tussen 1.30 en 5 uur mag niemand zich nog op het openbaar domein begeven. Het sociale leven stopt om 1.30 uur. Alleen noodzakelijke en niet-uitstelbare verplaatsingen zijn nog toegelaten, bijvoorbeeld naar het werk of het ziekenhuis. Deze beperking moet spontane feestjes en bijeenkomsten na het sluiten van de horeca voorkomen.

 

ü  Eén gezin per tafel + bubbel, maximum 10 personen in totaal (bijgestuurde maatregel provincie Antwerpen)

In een horecazaak mag je vanaf nu aan tafel met je volledig gezin (onder hetzelfde dak wonend) én je bubbel van vijf, met een absoluut maximum van tien personen in totaal per tafel. Bij die 10 personen zijn ook kinderen jonger dan 12 inbegrepen, behalve kinderen die in een kinderstoel zitten. Telt een gezin meer dan 10 leden, dan mogen ze uiteraard samen aan een grotere tafel zitten.

 

ü  1,5 meter tussen gezelschappen (bestaande maatregel provincie Antwerpen)

Aan tafel zitten blijft de absolute regel in de horeca. Een afstand van 1,5 meter tussen de tafels is niet meer voldoende. Er moet op elk moment 1,5 meter afstand verzekerd worden tussen de verschillende gezelschappen of er wordt een fysieke afscheiding (bijvoorbeeld plexiwand) voorzien (minstens 1,8 meter hoog). Alle horeca-uitbaters nemen hiervoor meteen de nodige maatregelen én zien hier strikt op toe.

 

ü  Verplichte individuele registratie (bestaande maatregel provincie Antwerpen)

In de horeca geldt er bovendien een individuele registratie, niet per gezelschap. De gegevens worden 4 weken bewaard. Om contactonderzoek mogelijk te maken moeten volgende, correcte gegevens worden bijgehouden: volledige naam, contactgegevens, tafelnummer en het uur van aankomst en vertrek. De verkregen gegevens moeten na vier weken vernietigd worden.

 

ü  Verplicht document uithangen met veiligheidsvoorschriften (bijgestuurde maatregel provincie Antwerpen)

Elke horeca-uitbater hangt een goed leesbaar document uit met alle informatie over de veiligheidsvoorschriften en de uitbater garandeert de correcte naleving ervan. De uitbater informeert de klanten over de voorschriften en verplichtingen waaraan zij zich moeten houden, en staat in voor de naleving ervan. Elke uitbater waakt erover dat de klanten de horecameubels niet verplaatsen.

 

ü  Mondmaskers: overal verplicht, behalve bij minimale kans op besmetting (bijgestuurde maatregel provincie Antwerpen)

Iedereen vanaf 12 jaar draagt nog steeds een mondmasker in de openbare ruimte of private plaatsen die toegankelijk zijn voor publiek. Ook als je je binnen de horecazaak verplaatst (toiletbezoek of bij aankomst en vertrek), moet je dus een mondmasker dragen. Deze verplichting geldt niet op plaatsen en momenten wanneer het risico op besmetting zo goed als uitgesloten is, bijvoorbeeld als je kortstondig iemand kruist of passeert. Ook als je eet of drinkt, moet je geen mondmasker dragen. Wel moet je altijd een mondmasker bij hebben.

 

ü  Samenscholing verboden vanaf 10 personen (Nationale Veiligheidsraad)

Samenscholingen zijn beperkt tot maximum 10 personen. Concreet betekent dit dat spontane bijeenkomsten zoals uitstappen, samenscholingen, familiebijeenkomsten, trouwrecepties,… nooit met meer dan 10 personen kunnen doorgaan, alle kinderen inbegrepen.

 

De onderlinge afstand moet op deze momenten altijd strikt gerespecteerd worden, aangezien deze mensen vermoedelijk niet tot je contactbubbel behoren. Ook geldt hier de verplichting tot mondmaskerdracht volgens de provinciale regels. Een restaurant- of cafébezoek met deze groep buiten de eigen contactbubbel is dus niet mogelijk. Ook het strikte advies om geen privé- of familiefeesten te organiseren buiten je contactbubbel blijft integraal gehandhaafd.

 

 

  • club502020.jpg
  • gold2020.jpg
  • platinum2020.jpg
  • bronze2020.jpg
  • silver2020.jpg

 

 

Contacteer ons

Voor meer informatie

Aarzel niet met ons contact op te nemen